Cartagena (Espańa) · Tel. +34 968 55 30 52

Activiteiten

Het gehele jaar door kunnen onze gasten aan een gevarieerde activiteitsprogramma deelnemen. ’s Zomers organiseert ons animatieteam een wekelijks programma van o.a. sportwedstrijden, speurtochten, behendigheidsparcoursen, excursies, verkleedpartijen enz., zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ook voor de allerkleinsten zijn er veel activiteiten, omdat we weten dat zij er bijzonder van genieten.

De rest van het jaar zijn de activiteiten vooral op volwassenen gericht. Zo zijn er georganiseerde wandelingen, culturele en culinaire uitstapjes, diner- en dansavonden, sportcompetities, voornamelijk pétanque toernooien (dé favoriete sport op El Portús in de wintermaanden), muziekavonden, yoga, aerobics, aquaerobics in het overdekte zwembad, enz… Het restaurant wordt tevens gebruikt als een soort “sociale club”, waar u de beschikking heeft over bordspellen, danslessen, en een internationale bibliotheek. En niet te vergeten de Spaanse lessen voor buitenlanders! Een groot aantal vaste gasten van El Portús hebben hier Spaans geleerd.

Bij de Receptie informeren we u graag over activiteiten die u in de omgeving van El Portús kunt uitoefenen, zoals golf, paardrijden etc…

“Geduldige” hengelaars kunnen op El Portús ook hun hart ophalen. Lokale vissoorten zoals dorada (goudbrasem), mero (zeebaars) en salmonete (zeebarbeel) zijn hier voor de kust volop aanwezig!

Voor gasten die meer avontuurlijk zijn aangelegd, zijn er op de camping drie clubs waar we bijzonder trots op zijn :

De duikersclub. Actief gedurende het hele jaar. De kust bij El Portús staat bekend als een waar paradijs voor duikers. Juan Norte, onze ervaren duikinstructeur organiseert duikcursussen, excursies met zodiacboot, vult duikflessen en verhuurt duikuitrustingen tegen een eerlijke prijs. 

De bergbeklimmersclub. Onze instructeur Paco leert u alles over deze opwindende sport waarbij veiligheid uiteraard voorop staat. Op het strand van El Portús staat een natuurlijke rots die voor menig ervaren klimmer een echte uitdaging is! Ook de minder ervaren klimmer kan zich hier uitleven. Paco leert zijn leerlingen verschillende klimtechnieken, van de makkelijkste voor de beginners, tot de meest gecompliceerde voor de meer ervaren klimmers.

De kayakclub. Door de kayaktochten op zee leert u de natuurlijke omgeving van El Portús - een juweeltje in de Middellandse Zee - op actieve wijze kennen. Tijdens de tochten bezoekt u o.a. grotten met meertjes en onderaardse bronnen, en geniet u van uitzonderlijke landschappen die een onvergetelijke indruk op u zullen maken.

Het is ook geen toeval dat in de bergen rondom El Portús nog vogelsoorten aanwezig zijn zoals de slechtvalk, de havikarend en de uil. Onze kust wordt bovendien bezocht door dolfijnen, walvissen en maanvissen. De activiteitenclubs hebben tot doel om iedereen, van de meest ervaren sporters tot beginners, volop van de activiteiten in de natuur laten genieten. Er zijn activiteiten van een halve dag tot combinaties van diverse activiteiten van een week, zowel voor groepen als voor individuele gasten.

U kunt ook de kayakexcursies ook combineren met wandelen in de natuur, bergbeklimmen, snorkelen, enz. Een uitgebreidere beschrijving van alle activiteiten vindt u op de website www.portuskayak.com.

Bekijkt u ook onze rubriek voorzieningen.

 

Encuentro INF Sur de Europa 2015

ˇ Programa de actividades para nuestros amigos de la INF encuentro Sur de Europa ! Activities program for our friends INF Southern Europe meeting! Activities Program - Programa de actividades

Portuskayak.com

El Portús Blog

Camping Naturista El Portús - 30393-Cartagena (España) - Tel.: +34 968 55 30 52 - Fax: +34 968 55 30 53